Акне, бръчки, кожни несъвършенства- силата на фотодинамичната/ LED терапия
top of page

АКНЕ, БРЪЧКИ, КОЖНИ НЕСЪВЪРШЕНСТВА…… СИЛАТА НА LED / ФОТОДИНАМИЧНАТА ТЕРАПИЯ

Актуализирано: 12.08.2020 г.

Доскоро я познавахме от енергоикономичните лампи, които не загряват и имат дълъг живот. Чували сме за нобеловата награда от 2014 на тримата японци открили LED, излъчващ синя светлина. Но по-малко се знае, че светлината, излъчвана от LED има мощно анти ейджинг, анти акне, анти бактериално действие върху кожата и наред с това притежава силата да пребори редица кожни несъвършенства. LED светлината днес открива безценно приложение в естетичните центрове.


LED терапия
LED терапия


Лъчите, които стимулират енергията на клетките

През 1903 датският лекар Нилс Финсен получава Нобелова награда за медицина за откритието на терапевтичния ефект на светлината върху кожата. Откритията го правят известен, дори кралица Виктория го посещава, но войните по това време отпращат в забвение откритията. По- късно през 1968 унгарецът Андре Местер открива оперирайки мишки, подложени на лазерно лъчение, че червената светлина без да загрява или гори оказва положително влияние при зарастване на белези. Днес прогресът в молекулярната биология обяснява всичко. Светлината действа на всички органи по начин, подобен на механизмите, които позволяват на растенията да дишат. В ядрото на всички клетки са микроскопичните структури, наречени митохондри. Наричат ги дробовете на клетката”, тъй като имат собствена дихателна система. Така, когато клетката е стимулирана с червена светлина, тя би увеличила производството на колаген и еластин, които са от особена важност за тонуса на кожата. Подкожните мускули, които с времето се свиват и така се образуват бръчки, също се повлияват добре от тази светлинна стимулация.


Всеки LED цвят има своя ефект върху кожата

Червената светлина е с дължина 630 nm и има неоспорим подмладяващ ефект.

Синята  (415 nm) има бактерициден ефект. Не случайно в САЩ има хладилници с такава светлина за по-добро запазване на храната. Използва се в съчетание с червената

и нейните противовъзпалителни качества срещу акне и розацеа.

Жълтата светлина (590 nm) намалява зачервяванията, успокоява възпаленията и съчетана с червената има добър ефект върху не стари стрии.

Процедурата се състои в излагане на предварително почистеното лице на светлината и продължава от 15 до 30 мин. Поставят се защитни очила, няма болка или дискомфорт.

За добър анти ейджинг / акне резултат се препоръчват по две процедури седмично за 4 седмици.


81 преглеждания0 коментара

© 2020 La Jolie

  • Black Facebook Icon
bottom of page