top of page

Химически пилинг

pq%20age_edited.jpg

Пилингът е процедура, която премахва повърхностния слой клетки, разкривайки свежа, витална кожа, като стимулира клетъчната регенерация и реструктурирането на по-дълбоки кожни слоеве.

 

PQ AGE Evolution Plus  е  нова генерация неагресивен пилинг с незабавен  ефект , който може да се използва целогодишно без да предизвика фоточувствителност. Представлява комбинация от трихлороцетна киселина, стабилизирана в определено количество урея пероксид, която оказва силно регенериращо действие върху дълбоките слоеве на дермата по един умерен и неагресивен начин.

 

Прилага се за ревитализиране, белези, акне, дисколорации, стрии. Резултатите от PQ Age Evolution могат да бъдат видяни веднага след първата процедура, но за да се получи дълготраен резултат са необходими между 4 и 6 процедури.

 

Основни съставки:

Трихлороцетна киселина  (TCA) в концентрация между 30 – 35%

Уреа пероксид (CH6N2O3) в концентрация между 2 – 5%

Коензим Q10 (Co Q10) в концентрация между 1 – 5%

Бадемова и коджикова киселина

Фактори на растежа в липозомна форма  с ефект на PRP терапия

Glyne complex, който модулира и транспортира киселините

Пилинг с бадемова и  други AHA киселини-40%

Формулата се основава на смес от няколко киселини: бадемова, лимонова, гликолова, млечна и лактобионна. Действа добре антибактериално, за свиване на пори, изглаждане на релефа, против акне, против бръчки, пигментни петна,  свиване на пори, срещу възпаления. Пилингът се грижи за ексфолирането на епидермиса и премахването на мъртвите клетки. Благодарение на това тъканта става твърда и еластична, но в същото време мека и приятна на допир. Под неговото влияние лицето ще бъде по-сияещо и пълно с енергия. Активните съставки проникват в клетките и стимулират правилното им функциониране. В резултат на това постигате перфектен външен вид. Прилага се целогодишно в серия от 5 до 8 процедури

Пилинг с гликолова киселина - 50%

Пилингът с гликолова киселина е особено ефективен при: хиперкератоза на зряла  кожа, многобройни милиуми, бръчки, пигментни петна, акне. Тази процедура бързо води до изглаждане, омекотяване на кожата - тя изглежда по-здрава, по-еластична и по-нежна, с равен тен. Освен че отстранява повърхностните кератинизирали клетки, активира процеса на деление на клетките във всички слоеве на дермата, същевременно повишава нивото на хидратация и производството на колаген и еластин. Прилага се през есенно – зимния период  в серия от 5 до 8 процедури

bottom of page